Ruskí hokejisti porazili Nemcov 4:1

05.05.2013 Celý región

Helsinki 5. mája (TASR) - Ruskí hokejoví reprezentanti kráčajú majstrovstvami sveta stále bez straty bodu. Po sobotňajšej vysokej výhre nad Lotyšskom (6:0) zvíťazili obhajcovia titulu aj v druhom vystúpení v helsinskej B-skupine v nedeľu nad Nemeckom 4:1.

Hetrikom sa v drese úradujúceho svetového šampióna blysol kanonier New Jersey Devils Iľja Kovaľčuk, dva góly mu vypracoval kolega z útoku Alexander Radulov. Nemci tak k bodu zo zápasu s Fínskom ďalší nepridali, ich nasledujúcim súperom budú v pondelok o 15.15 SELČ slovenskí reprezentanti.

Nemci, ktorí v piatok obrali o bod Fínov, držali dlho krok aj s favorizovanou zbornou. V úvodnej tretine mali dvakrát šťastie pri šanciach Kovaľčuka, pri prvej už prekonaného brankára Endrasa zaskočil na čiare obranca Hördler, pri druhej kanonier New Jersey netrafil z prvej odkrytú bránku. V 24. minúte sa už ale Kovaľčuk nemýlil, keď po diagonále od Medvedeva trafil priestor medzi Endrasom a pravou žŕdkou. Druhý kúsok pridal ruský ostrostrelec v polovici zápasu po prihrávke od "parťáka" Radulova. Obhajcovia herne dominovali, no v koncovke zbytočne špekulovali, keď na miesto strely často hľadali lepšie postaveného spoluhráča. Nemci dokázali hroziť iba v presilovkách, v 46. min jednu z nich využil Tripp, keď pretlačil puk za Varlamova a po 105 minútach tak ukončil ruskú nepriestreľnosť na turnaji.

Zverenci trénera Pata Cortinu po tomto momente ožili a z jasného zápasu sa stala dráma. Možnosť na vyrovnanie prepásol Tripp, vzápätí Rankelovi neuznali gól pre postavenie hráča v bránkovisku. Rusi si víťazstvo nenechali zobrať, sto sekúnd pred koncom zvýšil na 3:1 svojím tretím presným zásahom v zápase Kovaľčuk a skóre spečatil do prázdnej bránky pri neúspešnej power play Nemcov Kokarev.


B-skupina:

Nemecko - Rusko 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Góly: 46. Tripp (Wolf, Ehrhoff) - 24. Kovaľčuk (Medvedev), 31. Kovaľčuk (Radulov), 59. Kovaľčuk (Radulov, Medvedev), 60. Kokarev (Soin, Svitov).
Rozhodcovia: Johansson (Švéd.), Rantala (Fín.) - Kilian (Nór.), Morrison (USA),
vylúčení: 1:5 na 2 min.,
presilovky: 1:0,
oslabenia: 0:0,
3705 divákov.

Nemecko:
Endras - Hördler, Ehrhoff, Müller, N. Goc, Ankert, Baxmann, Kohl - Schutz, M. Goc, Rankel - Gogulla, Ullmann, Wolf - Seidenberg, Kink, Tripp - Mauer, Hager, Greilinger - Pietta

Rusko:
Varlamov - J. Birjukov, Nikulin, Medvedev, Ťutin, Belov, Denisov, Riasenskij - Radulov, Lokťonov, Kovaľčuk - Perežogin, Anisimov, Popov - Petrov, Tereščenko, Mozjakin - Soin, Svitov, Kokarev
 

Vyberte región